Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Június 28. 05:09, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Egyedülálló tetőterasszal nyit ősszel az egykori Petőfi mozi

Egyedülálló tetőterasszal nyit ősszel az egykori Petőfi mozi

Még 2016 tavaszán döntött a város képviselő-testülete a Petőfi Mozi teljes felújításáról. Mostanra elkészült a beruházás és szeptemberben egyetemi klubként nyit a 130 millió forintból felújított épület.

A Petőfi Mozi tetején egy egyedülálló belvárosi kilátással bíró tetőteraszt alakítottak ki, ami bizonyára nagyon népszerű lesz a fiatalok körében.A mozi funkció megszűnése után, a kétezres évek elején még az Alba Regia Szimfonikusok használták próbateremnek a Petőfi Mozi épületét, azonban esőben nem tudtak rendesen próbálni mert beázott.

2008-ban részben felújították az épület belsejét, de a szerkezethez nem nyúltak. Néhány évvel ezelőttig működött is Petőfi Music Club, majd Petőfi Kultúrtér néven, aztán bezárt. Szeptemberben viszont újra kinyit, méghozzá egyetemi klubként. Az épület jellege megmaradt, azonban a padlásból kialakított belvárosi tetőterasz igazi különlegessége lesz az új helynek.

Szeptemberben szeretnénk már a funkciójának megfelelően egy jó programmal nyitni a helyet és remélem, hogy nagyon sok ember fogja az örömét lelni ebben a épületben. Azt kívánom a fiataloknak hogy őket is kösse majd legalább annyi emlék ehhez a házhoz mint ami a mi generációkat köti ide.” - mondta Cser-Palkovics András, aki önkormányzati képviselőként már 2004-ben szorgalmazta a mozi épületének felújítását.

A felújítást koordináló Városfejlesztési Kft vezetője Guti Péter elmondta, hogy a kivitelező tavaly kezdte a munkát: megújult a tetőszerkezet, kicserélték a nyílászárókat és a teljes energetikai korszerűsítése is megtörtént az épületnek, melynek fűtését a városi távhőrendszerre kötötték rá. A tetőszerkezet megújítása a szomszédos négy lakást is érintette. Az épület akadálymentesített és légtechnikai berendezéseket és tűzjelző hálózatot is építettek be.

Képsorozat ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.