Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 27. 14:49, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

JÁTSZÓTÉR BŐVÍTÉS A PALOTAVÁROSBAN KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL

JÁTSZÓTÉR BŐVÍTÉS A PALOTAVÁROSBAN KORMÁNYZATI TÁMOGATÁSSAL

Jelentős játszótér bővítés lesz a Palotavárosban a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban.

Belügyminisztériumi támogatásból ötvenmillió forintból építik tovább a parkban a nemrégiben elkészült új játszóteret. A beruházásról hétfőn reggel Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő közösen tájékoztatott a helyszínen.

Vargha Tamás miniszterhelyettes, Fehérvár országgyűlési képviselője elmondta, hogy az idei költségvetés a magyar gazdaság teljesítőképessége és teljesítménye alapján jól alakul. A Belügyminisztérium költségvetéséből pedig sikerült 50 millió forintot Székesfehérvár számára megszerezni játszótér bővítésre, ami már meg is érkezett a város számlájára. A kormányhatározat szerint ötvenmillió forintból játszóteret bővíthet a város és úgy gondoltuk, hogy a Palotavárosban, a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban bővítjük a nemrégiben épült játszóteret az itt élő családok és gyerekek örömére.

Példaértékű az, hogy a gazdasági növekedésből fakadó többletbevételek miatt van lehetőség arra, hogy egy-egy ilyen jellegű fejlesztés megtörténjen, aminek jelentős a hatása - mondta Cser-Palkovics András polgármester. „Köszönöm Vargha Tamásnak a közbenjárást, hogy ezt az ötvenmillió forintot a város számára megszerezte, így a Városgondnokságon keresztül a következő hetekben megtörténik a játszótér tervezése és 2018-ban szerzik be és telepítik az új eszközöket, ami nagyon sok gyermeknek és családnak fog örömet szerezni.”

A parkban már meglévő játszóteret bővítik jelentős mértékben.

A Palotaváros szívében egy olyan játszóteret tudunk építeni, ami a jelenlegi, nemrég 16 millió forintból épült kis játszótérrel együtt egy igazi játszóparkja lesz a városrésznek – hangsúlyozta Viza Attila a Palotaváros önkormányzati képviselője. Kiemelte, hogy a Palotavárosban idén jelentős fejlesztések történtek, amit jól jelez, hogy 2017-ben ötvenmillió forintból épültek parkolók és újulhattak meg járdák, de úgy gondoltuk, hogy az itt élő családok életminőségét tovább javíthatja egy nagy játszótér a Halász és a Bátky Zsigmond utca között.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.