Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 23. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Négy helyen épül, új ingyenesen használható sportpark Fehérváron

Négy helyen épül, új ingyenesen használható sportpark Fehérváron

Új sportparkok épülnek Székesfehérváron állami finanszírozással: a Rácbánya mellett a Krasznai közben, az Illyés Gyula téren és a Bébic utcában alakítanak ki

ingyenesen használható kondiparkot és két helyen futópályát. A cél, hogy minden városrészben legyen lehetősége a fehérváriaknak arra, hogy ingyenesen sportolhassanak.

Az Apatini utca és Rácbánya közötti területen egy 90 négyzetméteres, részben fedett kondipark teljes egészében pályázati forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében épül meg illetve kialakítanak egy futópályát is. Az erősítésre alkalmas, saját testsúlyos gépek között húzódzkodásra, tolódzkodásra, fekvőtámaszra, hasizom erősítésre, hátizom erősítésre, függeszkedésre alkalmas eszközök, továbbá egy fellépő és egy bordásfal kap helyet.

Az Illyés Gyula téren (Berényi körforgalom melletti park) Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás illetve Törő Gábor országgyűlési képviselők közösen tartottak sajtótájékoztatót a szabadidős fejlesztésekről.

A sportparkok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében pályázati forrásból kerülnek kialakításra.

Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az állami forrásból épülő létesítmények városi tulajdonba kerülnek. Arról is beszélt, hogy az egészség és a sport szorosan összefügg és jó lehetőséget teremtenek ezek a parkok arra, hogy mindenki ingyenesen sportolhasson a kormány és az önkormányzat összefogásának köszönhetően.

Minden sportba fektetett összeg az egészségügyben a négyszeresét hozza a vissza – mondta Törő Gábor országgyűlési képviselő. Nem csak a versenysportot, hanem a tömegsportot is támogatni kell, ahova bárki és bármikor kimehet sportolni.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a sportparkok, melyek költségeit az állam mellett az önkormányzat is finanszírozza, bárki által ingyenesen lesznek használhatók. Korábban már eldőlt, hogy a Rác bányában épül egy ilyen sportpark, azonban második ütemben további három pályázata nyert Fehérvárnak a kormány kiegészítő támogatásának köszönhetően.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.