Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 07. 15:59, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Székesfehérváron járt az Egyesült Királyság Magyarországi nagykövete

Székesfehérváron járt az Egyesült Királyság Magyarországi nagykövete

A Városházán találkozott szerdán Iain Lindsay, az Egyesült Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete Cser-Palkovics András polgármesterrel.

A székesfehérvári látogatáson a nagykövet a Városháza és Fehérvár történelmével, jelenével is ismerkedett. A nagykövet a Videotonban és a Karsaiban is járt délelőtt, délután pedig az Összhaderőnemi Parancsnokságon tesz látogatást.

Iain Lindsay 2016. óta az Egyesült- Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete, ezt megelőzően pedig Bahreinben teljesített négy éven keresztül szolgálatot, szintén nagykövetként. Diplomataként jelentős időt töltött az ázsiai térségben: két ciklust Tokióban teljesített, valamint dolgozott Hongkongban, illetve Canberrában, illetve 2003 és 2007 között nagykövet-helyettesi rangban segítette Románia NATO-, valamint EU-csatlakozását, illetve a román külügyminiszter politikai tanácsadója volt. II. Erzsébet királynő 2002-ben a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntette ki.

Ez volt az első hivatalos fehérvári látogatás és remélhetőleg nem az utolsó – monda az Egyesült Királyság nagykövete. „Nagyon örülök, hogy Fehérváron lehetek és találkozunk a város polgármesterével.”

Cser-Palkovics András köszönetét fejezte szépen hogy az Egyesült Királyság nagykövete ellátogatott Fehérvárra. „Sok olyan terület van, ahol szorosabbá tehetjük a kapcsolatainkat. Fontos a gazdasági együttműködésünk is, hiszen egy olyan városban, mint Fehérvár jelentős az exportra termelés." Mint mondta beszéltek a katonai együttműködésről is, a fehérvári NATO központ kapcsán.

Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője arról beszélt a találkozó utáni rövid sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt időszakban a brit - magyar kétoldalú kapcsolatok is sokat fejlődtek és nagy lehetőséget látunk az Egyesült Királyság és a Visegrádi négyek között – emelte ki.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.