Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 14. 10:02, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Több mint 60%-os támogatottsággal folytatja Székesfehérvár polgármestere

Több mint 60%-os támogatottsággal folytatja Székesfehérvár polgármestere

Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 60%-os támogatottsággal, mintegy 23 ezer fehérvári szavazatával választották újra vasárnap.

Székesfehérvár újraválasztott polgármestere a Fehérvár Televízió választási műsorában elmondta, hogy a következő öt évben sem pártpolitikai alapon szeretné vezetni Székesfehérvárt.

"Ez a bizalom talán annak szól, hogy 2010 óta nem pártpolitikai alapon szeretnénk ezt a várost vezetni, ez a közös otthonunk, 100 ezren vagyunk egy csapatban, ahogy a szlogenben mondtuk: úgy érzem az emberek ezt visszaigazolták." - fogalmazott választási győzelmét követően Cser-Palkovics András a Fehérvár Televízió műsorában.

"Szeretném megköszönni minden székesfehérvári polgárnak aki élt alkotmányos jogával és elment választani, külön köszönöm azoknak, akik ránk adták a voksukat, több mint 21 ezren szavaztak ránk. Óriási megtiszteltetés ez a bizalom."

Mennyire lehetett számítani ilyen arányú győzelemre?

"A 2019-es tavaszi EP választást és a mostani önkormányzati választást összehasonlítva azt látjuk, hogy nagyjából hasonló a részvételi arány, ez azt jelzi, hogy több ezer nem fideszes szavazó is úgy döntött, hogy az önkormányzati választásokon kitüntet bennünket a bizalmával. Arra ígéretet tudunk tenni, hogy a következő öt évben sem pártpolitikai alapon fogjuk vezetni közös otthonunkat. Holnaptól folytatjuk a munkát, és az árkokat el kell kezdeni betemetni, ebben ezután is partner leszek, és hívok minden képviselőtársamat, hogy 21-en, közösen szolgáljuk ezt a várost."

Ez az óriási bizalom nagy felelősséget is jelent a következő öt évre...

"A felelősség az enyém és a mögöttem álló csapaté, de ott van mindenkinek a felelőssége aki megkapta a fehérváriaktól a bizalmat, akár egyéni körzetben, akár listán, hogy képviselheti ezt a gyönyörű várost."

Az országban több megyei jogú városban tudott nyerni az ellenzék, Székesfehérváron nem történt jelentős elmozdulás...

"Nem gondolom, hogy ez a város 2010-ben, 2014-ben, vagy most, 2019-ben fideszes várossá vált volna, inkább a közösségépítés sikere a választási eredmény."

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.