Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2017. Október 16. 10:58, hétfő | Külföld
Forrás: tizpertiz.hu

A dubaji rendőrség lassan repülő motorokra cseréli a luxus-sportkocsi flottáját (videó)

A dubaji rendőrség lassan repülő motorokra cseréli a luxus-sportkocsi flottáját (videó)

Vajon hány ország engedheti meg azt magának, hogy Audik és Mercik helyett mindenféle luxus-sportkocsival tömje tele a rendőrség flottáját?

A szaúdiakon kívül nem sokan, akik már nem Lambóval fogják ezentúl üldözni a szabálytalankodókat, hanem a levegőben, egy repülő motorral. Van pénz pénzre, az olajmilliárdosoknak kedvez a jövő, akik már az eget is kezdik meghódítani.

A Csillagok háborúja speeder mociját vette alapul az orosz cég HoverSurf Scorpion 3 típusú egyszemélyes drónja, ami nem a szilárd aszfalton, hanem a levegőben, akár 70 km/órás sebességgel is képes haladni.

A prototípusként bemutatott szerkezet még nem tökéletes, de ha minden jól megy, akkor a dugókat kiválóan elkerülve a levegőből lehet majd osztogatni a szabálytalanul parkoló autósoknak a büntetőcédulákat. Na nem mintha szüksége lenne az ottani rendőrségnek ilyesfajta behajtásokra az államkasszába.


Az orosz fejlesztő honlapján találhatunk még szállító- és taxi drón ajánlatokat is:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 08:55, vasárnap | Külföld

Rakétazáport zúdított Észak-Izraelre éjszaka a Hezbollah

Több mint száz lövedékből álló rakétazáport zúdított éjszaka Izraelre a libanoni síita Hezbollah – jelentette a katonai rádió Izraelben vasárnap reggel.

2024. Szeptember 21. 09:17, szombat | Külföld

Kiderült, miért történhetett meg a Trump elleni első merénylet

Kommunikációs hiányosságok miatt történhetett meg a Donald Trump elleni első merényletkísérlet a belső vizsgálat szerint.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll