Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2013. Május 21. 18:40, kedd | Külföld
Forrás: MTI

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

A szentszéki szóvivő cáfolja, hogy Ferenc pápa ördögöt űzött volna

Federico Lombardi szentszéki szóvivő kedden cáfolta a TV2000 csatornán, az olasz katolikus püspöki kar televízióadóján közölt hírt, miszerint Ferenc pápa ördögűzést hajtott volna végre.

Bocsánatot kért a "csak félig igaz hír" közléséért Dino Boffo a TV2000 főszerkesztője is. Boffo közleményben hangoztatta, hogy rosszul értelmezte Ferenc pápa "rendkívüli" imáját.
Boffo magyarázata Lombardi kijelentéseit követték. A szentszéki szóvivő szerint nem történt más, mint az, hogy az egyházfő egy beteg és szenvedő emberrel imádkozott, ahogyan gyakran szokta tenni.
A TV2000 a pápa által a Szent Péter téren vasárnap bemutatott misén készült felvételeket sugározta. A mise után a pápa egy kerekesszéken ülő fiatalemberrel találkozott: az egyházfő a férfi homlokára helyezte a kezét és néma imát mondott. A felvételen az látszott, hogy a pápa mélyen koncentrál. A televízióadó a Vade retro (Távozz tőlem Sátán) címet adta a képeknek.
Gabriele Amorth, az egyházban ördögűzőként ismert olasz pap a felvételek alapján úgy nyilatkozott, hogy Ferenc pápa ördögűzést hajtott végre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök

2024. Június 29. 06:40, szombat | Külföld

Joe Biden kitart az elnökjelöltség mellett, Donald Trump szerint kompetens elnökre van szükség

Joe Biden elismerte pénteken, hogy nem teljesített jól az első televíziós elnökjelölti vitában, de hozzátette, kitart az elnökjelöltsége mellett.

2024. Június 28. 07:15, péntek | Külföld

Autóbusszal ütközött Szlovákiában egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat, többen meghaltak

A balesetben halálos áldozatainak száma az esti órákban ötről hatra nőtt, a komoly sérüléseket szenvedettek száma öt - közölte a szlovák mentőszolgálat operációs központja (OSZZS).

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.