Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Május 24. 19:54, hétfő | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Bűnözésből élt a savval megtámadott család

Bűnözésből élt a savval megtámadott család

Évtizedek óta "mételyezi" Ercsi közhangulatát az a család, amelyre vasárnap hajnalban gázálarcban, hátán permetezőgéppel, vegyszerrel támadt rá egy 39 éves helybeli férfi, s akit a família egyik nőtagja olyan súlyosan bántal

Szabó Tamás, a város szocialista polgármestere elmondta: a népes család rossz szándékú, jobbára bűnözésből élő família, s életvitelükkel többször kivívták Ercsi tisztességes lakóinak a haragját, megvetését. Az ő számlájukra írható többek között a város által telepített erdő fáinak rendszeres dézsmálása, s állataik trágyájának a környékbeli gazdák földjein való szétszórása. Mindezek, valamint életvitelük miatt többször próbáltak már ellenük törvényesen is fellépni.. Az elhunyt férfit - aki egyedül élt, s a MOL helyi olajfinomítójának dolgozójaként tisztességes, munkás életmódot folytatott - az utóbbi időszakban többször meglopták, s ő mindig ugyannak a családnak a tagjaira gyanakodott. Szombaton éjjel féltizenkettő tájban ért haza a munkából, s észrevette, míg dolgozott, ismét idegenek jártak a portáján. Ezúttal a közelmúltban vásárolt fűkaszájának kelt lába. "Valószínűleg ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, amikor úgy döntött, saját maga szolgáltat igazságot, megtorolja a tulajdonában esett sérelmeket" - tette hozzá Szabó Tamás. Mivel talán 500 méternyire lakott az érintett família portájától, gyalog ment oda, s először egy, az ajtón kilépett 54 éves férfit fújt le a feltehetően saját maga által készített, még ismeretlen összetételű vegyszerrel, majd a család több tagjára is ráfújt. Ercsi polgármestere úgy tudja, hogy a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a vegyszeres támadásra "válaszolva" agyonverte a férfit, távoli rokonként, három napja fogadta be a megtámadott család. Az asszonyt halált okozó testi sértéssel gyanúsították meg, őrizetbe vették, s a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését. A történtek után Ercsiben megerősítették a rendőri jelenlétet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.