Hírek
2018. Február 08. 18:06, csütörtök |
Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu
Ezüstérmes lett a Bocuse d'Or magyar döntőjében Volenter István fehérvári séf
Második helyezést ért el a fehérvári 67 Étterem és Bistro séfje, Volenter István valamint commis-ja , Friderika Spekova a Bocuse d'Or magyar döntőjében.
Ők hozhatták haza a legjobb csapatmunka és a legjobb hústál díját, sőt a tizenkét tagú zsűri Friderika Spekovát választotta a legjobb segítőnek. Az első helyen Pohner Ádám, míg a harmadikon Veres István végzett.
A versenyzőknek két ételt kellett 5 óra 35 perc alatt elkészíteniük. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő volt, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás volt a kikerülhetetlen elem. A séfeknek ezen kívül a tíz zöldség-és fűszernövény közül kisorsolt zöldborsót és snidlinget is bele kellett építeni a fogásokba.
A konyhai és a kóstoló zsűriben összesen 24 séf foglalt helyet, köztük nemzetközileg elismert kiválóságok is. A zsűri elnöke Enrico Crippa volt, aki majd Torinóban, az európai döntőben is elfoglalja majd az elnöki helyet.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi
NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa
2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi
PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit
A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre
2024. November 25. 10:45, hétfő | PR
Innovációs index: mélyponton a magyar vállalati innováció
csak a nagyvállalatok stagnáltak, a mezőgazdasági cégek alig innoválnak