Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Június 02. 09:34, szerda | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Járhatatlan az út Gánt felé - még tartja magát a halastó gátja

Járhatatlan az út Gánt felé - még tartja magát a halastó gátja

Még tartja magát a gánti halastó gátja, annak az erőfeszítésnek köszönhetően, amit a helybéliek végeznek. Zsákokat töltenek ezerszámra és próbálják a gáton átbukó vizet megfékezni. A bicskei rendőrkapitány személyesen irányít

Késő délelőtt érkezett a hír, hogy a Gánt mellett lévő halastó gátján átbukott a víz. A kizúduló mennyiséget nem tudják elnyelni a vízelvezetők, a településen pincéket, utakat veszélyeztet. A Bicskei Rendőrkapitányság vezetője a teljes hadrafogható állományát a térségbe irányította. Kora délutánra lezárták a települést, gyakorlatilag az átmenő forgalmat nem engedélyezik, amúgy is csak Csákvár felől lehet megközelíteni a falut. A gátat katasztrófavédők, vízügyesek, önkéntesek erősítik, több ezer homokzsákot töltöttek meg eddig. A rendőrök miközben hangosbemondón keresztül kérik, hogy minél többen vegyenek részt a védekezésben, igyekeznek felkészíteni a lakosságot az esetleges kitelepítésre. Bazsó László alezredes személyesen irányítja állományát. Elmondta, hogy szabadidőből érkezik a friss erő, hiszen le kell váltani éjszakára az egész nap kint szolgáló kollégákat, mert úgy tűnik a zárást és a település biztonságát legalább reggelig biztosítani kell. Amennyiben a gát átszakad és a lakókat kitelepítik, a hátramaradt vagyon tárgyak őrzéséről is gondoskodni fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.