Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Május 06. 10:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Székesfehérvár.hu

Jótékonysági est a moldvai csángómagyarokért a Szent István Művelődési Házban

Jótékonysági est a moldvai csángómagyarokért a Szent István Művelődési Házban

A Szent István Művelődési Ház, illetve a Lénia 2 Reklám- és Médiaügynökség jótékonysági estet szervez a nehéz helyzetben lévő Moldvai Csángómagyar Oktatási Program támogatására. A rendezvényen vendégek lesznek a legkeletibb magy

"Régi szívügyünk a csángó magyarok támogatása." - mondta Posch Dániel az est egyik szervezője. Két évvel ezelőtt a Vörösmarty Színházban rendeztek jótékonysági estet, most pedig a Szent István Művelődési Ház ad otthont a rendezvénynek. A támogatásról elmondta, hogy a Táncház például néhány perc alatt ajánlotta fel, hogy az érkező csángó fellépőket természetesen vendégül látják. en. A jótékonysági est fővédnöke: Spányi Antal megyéspüspök, védnöke pedig dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő. Az est egyben "Csángómagyarok Moldvában" című, nemrégiben megjelent könyv bemutatója is, amelynek bevételéből szintén a Moldvai Csángómagyar Oktatási Programot támogatják. Helyszín: Szent István Művelődési Ház Időpont: május 17., hétfő, 19 óra Jegyár: 1000 Ft Támogatói jegy: 3000 Ft Az est teljes bevételét a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége Oktatási Programjának javára ajánlják fel, mely beindulása óta eltelt 10 év alatt jelentős eredményeket ért el. Ezek azonban részben az állami támogatások csökkenése, részben a gazdasági válság hatásai miatt mostanra veszélybe kerültek. Idén még sikerült fenntartani az oktatási helyszínek számát, azonban szélesebb összefogás nélkül a következő tanévre a programot nemhogy bővíteni nem lehet, hanem olyan falvakban kellene megszűntetni az anyanyelvi oktatást, ahol már sikerült azt nagy nehézségek árán beindítani. Ezért van szükség a mi segítségünkre is – hangzott el az estről szóló sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 26. 09:06, hétfő | Helyi

Egy hét múlva becsöngetnek - ezek a 2024/25-ös tanév a legfontosabb dátumai

A 2024/25-ös tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2., jövő hét hétfő, az utolsó tanítási napja pedig 2025. június 20. lesz.

2024. Augusztus 26. 08:54, hétfő | Helyi

Új üzem kezdi meg működését a környezeti fenntarthatóság jegyében az Alba Ipari Zónában

A körforgásos gazdaság erősítése és a környezeti fenntarthatóság jegyében végzi tevékenységét az SRF Factory Kft., amelynek üzemét szombaton adták át az Alba Ipari Zónában.