Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2024. Május 15. 09:54, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

Június 15-én, változatlan árakkal nyit a Városi Strand

A Csitáry G. Emil Uszoda strandja 2024. június 15-én, szombat reggel 8 órától nyitja meg a kapuit, és várja a vendégeket minden nap 8 és 19 óra között.

Az üzemeltető Városgondnokság ebben az évben nem emeli a belépőjegyek és bérletek árait. A strand egészen 2024. szeptember 1-jén vasárnapig lesz majd nyitva.

A tanórai úszások és az edzések a tanévhez igazodva, idén egy héttel tovább folytatódnak az uszodában.

A nyitás előtt számos karbantartási munkálatot kell elvégezni a medencéken és az élményelemeken, továbbá a hatósági előírásoknak való megfeleléshez is több feladot el kell végezni szezon előtt.

Az öltözők és vizesblokkok tisztasági festése és a szekrények zárjainak javítása ebben az évben is megtörténik és több helyen a térköves burkolatot is javítják. A csúszda felső részére napvitorla kerül a várakozók és a felügyelők körülményeit javítva. Nyitás előtt pedig a teljes strand zöldfelület-fenntartási és takarítási munkái készülnek el.

A csúszdarendszer minősítését évente meg kell újítani és felülvizsgálatot kell végeztetni, majd az esetlegesen feltárt hibákat szakszerűen javíttatni kell az arra jogosult partnerrel. A medencék feltöltése után kötelezőek a laborvizsgálatok és a hatósági ellenőrzések lezajlásával indulhat a szezon.

A nyitás megelőző munkák jelenleg is folyamatban vannak és egy jó részük már el is készült.

A strand megnyitása után hétköznapokon a kinti úszómedencében 12 óráig edzések is folynak majd, de ekkor is lesz mindig szabad vízfelület. Az uszoda fedett épülete augusztus 3-án éves karbantartás céljából leáll és ebben az időszakban 14 óráig használhatják majd a sportolók a kinti úszómedencét, hétvégeken viszont kizárólag a strandolni vágyóké az egész vízfelület a teljes nyitvatartás alatt.

Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi Központ hőségriadót rendel el a nyáron, az adott napokon a strand a normál üzemidejénél egy órával tovább, 20 óráig tart majd nyitva.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.