Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2010. Június 17. 22:07, csütörtök | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Ősszel indulhat a Fő utca felújítása - nézze meg Ön is a tervezett burkolatot

Ősszel indulhat a Fő utca felújítása - nézze meg Ön is a tervezett burkolatot

Közel 1,8 milliárd Ft EU-s támogatást hagyott jóvá a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Székesfehérvár városközpontjának felújítására. Az ősszel induló munkák eredményeképpen megtörténik – többek közt – a Hiemer-ház befejező

A Fő utca felújításának fontos eleme a megfelelő, történelmi városképhez méltó díszburkolat kialakítása. A típusról, színről és mintázatról 2010 februárja óta folyamatosan folynak a lakossági és szakmai egyeztetések. Annak érdekében, hogy a lehetséges típusokat minél szélesebb körben ismertesse meg a Városfejlesztési Kft, sor került a Színház mellett egy próbafolt kialakítására. Céljuk minél több kőtípust, mintát, színt és fugát bemutatni, ezért a 2010. júniusban lerakott felületet még a nyár folyamán múlva újabb követi, és a felújítás kezdetéig a tervek szerint többféle változattal is megismerkedhet még a lakosság.

 

A most kialakított próbafoltban is többféle mintát (legyező, ill. hullám alakzat) figyelhetnek meg a járókelők. A végső kialakítás a kockakő nagyságában és formájában eltérhet, elsősorban a járhatóság szempontjából javasolt a kipróbálás. Kérik, hogy amennyiben véleményük, észrevételük van jelezzék a fo.utca@szekesfehervar.hu e-mail címen jelezze!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 26. 09:06, hétfő | Helyi

Egy hét múlva becsöngetnek - ezek a 2024/25-ös tanév a legfontosabb dátumai

A 2024/25-ös tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2., jövő hét hétfő, az utolsó tanítási napja pedig 2025. június 20. lesz.

2024. Augusztus 26. 08:54, hétfő | Helyi

Új üzem kezdi meg működését a környezeti fenntarthatóság jegyében az Alba Ipari Zónában

A körforgásos gazdaság erősítése és a környezeti fenntarthatóság jegyében végzi tevékenységét az SRF Factory Kft., amelynek üzemét szombaton adták át az Alba Ipari Zónában.