Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Március 26. 06:56, vasárnap | Belföld
Forrás: Rendőrség

Sok a motoros az utakon, fokozott figyelemmel közlekedjünk!

Sok a motoros az utakon, fokozott figyelemmel közlekedjünk!

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, ezért számítani kell az utakon a motoros közlekedőkre!

A motorosok a „gépesített járművek” kategóriájának legvédtelenebb képviselői, akiknek a halálozási kockázata közlekedési baleset esetén nyolcszor nagyobb, mint a személygépkocsivezetőké. A motorosok testi épségét nem védik olyan műszaki megoldások, mint a járművekben utazókét, így balesetnél a motorkerékpárosok teste közvetlenül sérül - hívja fel a figyelmet a Veszprém Vármegyei Rendőrfőkapitányság.

Lakott területen belül a városi forgalomnál lényegesebben gyorsabban haladnak a motorosok, még akkor is, ha nem lépik át a megengedett sebességet. Gyorsabban váltanak sávot és az előzési manővereket is lendületesebben hajtják végre. Gyakori baleseti ok, hogy az autós sávváltáskor nem néz bele a visszapillantó tükörbe, és a mögötte éppen érkező motorossal összeütközik. A motoros már kisebb lökés után is beeshet egy autó vagy autóbusz alá, mely súlyos sérüléssel vagy halálos kimenetellel járhat.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a motorkerékpárosokat, hogy az alábbi tanácsokat fogadják meg szezonkezdés előtt:
• kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral közlekedjen;
• ne megszokásból vezessen, fokozott figyelemmel kezdjen bele előzésbe és kanyarodási manőverbe;
• tartsa be a sebességhatárokat, és mindenkor az út-, időjárási-, és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen;
• viseljen bukósisakot és további védőfelszereléseket, melyek egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát nagymértékben csökkenti.
… hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Youtube

Címkék: közlekedés, motoros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni