Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Május 18. 10:03, kedd | Helyi
Forrás: székesfehérvár.hu

Szombat este óta folyamatosan vonulnak a fehérvári tűzoltók

Szombat este óta folyamatosan vonulnak a fehérvári tűzoltók

Szombat este óta folyamatosan dolgoznak a székesfehérvári tűzoltók a viharkárok elhárításán. A vasárnapi valamivel több, mint 90 bejelentést követően hétfőn reggel 6 órától 16:00 óráig a 105-ös segélyhívón száznál is több seg

Elsősorban a szél által kicsavart fák miatt kérik a tűzoltók segítségét. A megdőlt, kidőlt fák utakat zárnak el, vezetékeket szakítanak le, épületeket veszélyeztetnek. A szél több helyen épületek tetejét rongálta meg. A Kereszttöltés út és a Szedres dűlő sarkán egy villanyvezeték szakadt az útra, amely folyamatosan szikrázott, és ettől a szakadó esőben is kigyulladt az aljnövényzet két négyzetméteren. A Hétvezér Általános Iskolára rádőlt egy fa. Személyi sérülés nem történt. Hétfőn három közlekedési balesetről is érkezett bejelentés a tűzoltóságra. Székesfehérváron az uszodánál a jelzőlámpa tilos jelzésénél várakozó személygépkocsira dőlt egy fa. A sofőr és utasa nem tudott kiszállni a kocsiból. A tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a fát, és az autóban ülők ezután tudtak csak kiszállni. A sofőrt és utasát a mentők könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Seregélyes és Dinnyés között egy személygépkocsi borult az árokba, a mentők egy súlyos sérültet szállítottak kórházba. A 8-as főút Csórt elkerülő szakaszán egy teherautó pótkocsija borult fel, itt személyi sérülés nem történt. A székesfehérvári tűzoltóság három gépjárműfecskendője, és öt különleges szere (műszaki mentőszer, vízszállító, daru, erdőtüzes jármű, emelőkosaras jármű), valamint a további készenlétbe állított járművei folyamatosan dolgoznak a káresetek felszámolásán, amelyben részt vesznek a tűzoltóság tűzmegelőzési területén dolgozó munkatársai is. A parancsnokság emellett együttműködik a veszélyek minél hamarabbi elhárítása érdekében a székesfehérvári városgondnoksággal, a Permetum Speciális Mentőcsoporttal, valamint a Velencei-tó környékén a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó egyesülettel. Hétfőn mindemellett a székesfehérvári tűzoltóságon 7 szabadnapos tűzoltó berendelésére került sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.