Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Május 15. 14:58, szombat | Helyi
Forrás: Hírkereső

Tisztább lehet a székesfehérvári belváros

Tisztább lehet a székesfehérvári belváros

Május első napjaitól a városgondnokság vette át a belváros tisztán tartásának feladatát. A korábbiakhoz képest négyszer annyi kézi takarító s egy új gép is tevékenykedik itt.

A korábbi időszakban sok panaszos észrevétel, neheztelés, kifogás érkezett a lakóktól a Belváros tisztaságával kapcsolatban az önkormányzathoz, így az a döntés született, hogy idén május elejétől a városgondnokság feladata lesz a történelmi Belváros tisztaságának megőrzése. Mint azt Tóth Boglárka, a városgondnokság köztisztasági és hulladékgazdálkodási feladatokért felelős vezetője elmondta, a feladat magas szintű megoldása érdekében létrehozták a belvárosgazda posztot, e munkakör betöltőjének a dolga a tizenhat kézi takarító munkájának koordinálása és ellenőrzése. Korábban négy fő dolgozott a belváros tisztaságán, most ez a szám a négyszeresére nőtt: a Depóniától átvett négy alkalmazott mellett ugyanis további tizenkét közcélú foglalkoztatott dolgozót is megbíztak a takarítással. Ők a hét minden napján dolgoznak, reggel hét és délután öt óra között, így mostantól mindig láthatunk majd városgondnokságos mellényben takarítókat a Belvárosban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.