Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2010. Május 26. 13:40, szerda | Helyi
Forrás: Fehérvárrádió

Ünnepel Gárdony a hétvégén

Ünnepel Gárdony a hétvégén

Nagyszabású turisztikai fejlesztések valósultak meg Gárdonyban és Dinnyésen az elmúlt hónapokban.

306 millió forint pályázati támogatással és 54 millió forintos önkormányzati önrésszel hagyományőrző központot alakítottak ki Dinnyés központjában, kulturális létesítménnyé alakították a magtárat, tanösvényt építettek és felújították a Madárvártát is. A beruházások ünnepélyes átadására ezen a hétvégén kerül sor színes és nívós programok keretében. Az eseményeken részt vesz a leendő nemzeti erőforrás miniszter, és koncertet ad Sebestyén Márta népdalénekes is. Tóth István, Gárdony polgármestere elmondta, a hivatalos megnyitó ünnepségre május 29-én, szombaton kerül sor. 13 órakor a himnusz közös eléneklése után a Magyar Kultúra Hivatalos Követe, Sebestyén Márta népdalénekes és Tóth István polgármester mond avató és megnyitóbeszédet. A nap folyamán tíznél is több helyi, és vendégként jelen lévő hagyományőrző művészeti csoport mellett fellép a Honvéd Táncszínház (19 óra), valamint a Transylmania együttes is (20.15 óra). Sebestyén Márta Andrejszki Judittal és Szokolay „Dongó” Balázzsal ad régi zenei koncertet 15.30 órakor. Május 30-án, gyermeknapon kezdetét veszi az I. Velencei-tavi Bodzaünnep, hagyományteremtő szándékkal. Fellépnek a Langaléta Garabonciások, lesz odúkihelyezés a Templomkertben, elhangzanak a Lábita Színház meséi, élvezhetjük Szabó Tánya és a Bran bodzamesés játékait zenével és tánccal, „Ki mit tud?”-on vehetnek részt a gyerekek, lesz gyermek táncház is, a Görömbő Kompánia pedig pünkösdi mesejátékot ad elő. 18 órától a Csík Zenekor koncertezik, este fél nyolctól pedig Vajda Levente felnőtt táncháza zárja a napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.