Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Január 11. 11:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: feol.hu

Vádat emeltek embercsempészés miatt két orosz és egy szerb személy ellen Székesfehérváron

Vádat emeltek embercsempészés miatt két orosz és egy szerb személy ellen Székesfehérváron

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett,

az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két orosz és egy szerb állampolgárral szemben, akik 2017. november 4-én közel 30, Magyarországon jogszerűtlenül tartózkodó külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az országhatár jogellenes átlépéséhez.

Az állandó lakóhellyel Ausztriában rendelkező vádlottak 2017. november 4-én az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó, megközelítőleg 30, az ország területén jogszerűtlenül tartózkodó külföldi személyt, 3 személygépkocsiba szétosztva felvettek abból a célból, hogy őket személyenként 100 Euro készpénzért az államhatáron
jogellenesen átjuttatva Ausztriába szállítsák. Az M6-os autópályán, a kulcsi lehajtót követően a rendőrök közúti ellenőrzést kívántak foganatosítani velük szemben, azonban a vádlottak szétváltak, és külön útvonalon haladtak tovább.
Az egyik orosz állampolgárságú vádlott az autópályáról lehajtott, és Ráckeresztúron egy fának ütközve közlekedési balesetet okozott, majd a gépjárműben utazó 10 személy részére történő segítségnyújtást elmulasztva a helyszínről elmenekült. A baleset következtében ketten súlyos, míg nyolcan könnyű személyi sérülést szenvedtek.

A gépjárművek szétválását követően a szerb állampolgárságú vádlottal szemben a rendőrök az M6-os autópályán közúti ellenőrzést kívántak alkalmazni, azonban a férfi a helyszínről elhajtott, majd a vele utazó 10 személyt Érd közelében a gépkocsiból kirakta.
A 2017. november 5-én az M1-es autópályán történt intézkedés során a vádlottak őrizetbe vételére került sor.
Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

feol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.